TF-CBT opleiding

Programma van de opleiding

De opleiding tot TF-CBT therapeut is een blended-learning programma dat bestaat uit drie onderdelen:
 

 1. Een Engelstalige e-learning module die volledig moet zijn gevolgd vóór de start van de trainingsdagen. Deze module duurt 10 uur en kan in eigen tempo gevolgd worden (kosten: 35 dollar).

 2. Drie trainingsdagen waarin toelichting gegeven wordt op de modules en geoefend wordt met de technieken aan de hand van eigen casuïstiek. Elke deelnemer dient daarom vanaf de eerste lesdag een casus in het hoofd te hebben voor alle oefeningen. Op de derde dag presenteren alle deelnemers het beloop van een behandeling, zo mogelijk met beeldmateriaal. 

 3. Zes telefonische groepsconsultatie sessies van een uur tussen dag twee en drie.

 
Andere onderdelen van het programma zijn literatuurstudie voorafgaand aan de eerste trainingsdag en in de periode tussen dag twee en drie, theoretische uitleg en demonstraties middels videofragmenten, oefenen van de modules in kleine groepjes aan de hand van casuïstiek, en een presentatie van een casus met beeldmateriaal door de cursisten op de laatste trainingsdag.

Waar volg je de opleiding?

Kijk voor meer informatie over de TF-CBT opleiding op de site van RINO Amsterdam. De cursus wordt bij de RINO Amsterdam op open inschrijving gegeven (zie vooropleidingseisen op de site van RINO) en wordt sinds een aantal jaar standaard binnen de KP K&J opleiding gegeven in het derde of vierde jaar bij de RINO Utrecht. De verwachting is dat de opleiding binnenkort ook elders in het land te volgen zal zijn.

Cursusmateriaal

In de cursus wordt het basisboek van TF-CBT gebruikt. Op de literatuurpagina staat dit boek als eerste genoemd. Overige literatuur die wordt aanbevolen voor de cursus wordt digitaal verstrekt. Op de literatuurpagina van deze website is ook een aantal interessante artikelen te vinden. Er zullen ook regelmatig nieuwe publicaties op de literatuurpagina geplaatst worden. 

logo-RINO-Amsterdam.jpg
TFCBT_logo.jpg
rinogroeplogo-def-klein-rgb_1_orig.jpg

Trainers

De cursus wordt gegeven door trainers, klinisch psycholoog of kinderpsychiater, die werkzaam zijn (geweest) binnen de vakgroep voor Trauma en Gezin bij Levvel (Top-GGZ) en zeer ervaren zijn met het behandelen van getraumatiseerde kinderen en jongeren met deze methode en andere vormen van traumabehandeling. In Nederland zijn vier TF-CBT trainers en supervisoren.

 

Ramón Lindauer

Lees verder

Hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Renée Beer

Lees verder

Klinisch Psycholoog

Nathalie Schlattmann

Lees verder

Klinisch Psycholoog

Marlies van Dijk

Lees verder

Klinisch Psycholoog

Accreditaties

 • Herkwalificatie Klinisch Psycholoog
   

 • K&J - NIP herregistratie
   

 • K&J NIP

  • Diagnostiek

  • Behandeling
    

 • NVO Orthopedagoog-Generalist

  • Behandeling

  • Diagnostiek
    

 • NVO Orthopedagoog-Generalist herregistratie
   

 • Vereniging EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) 
   

 • Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapie (VGCt) - herregistratie toegekend

Agenda

Professionals

professionals.png

Informatie over TF-CBT voor kinder- en jeugdprofessionals.

Literatuur & Publicaties

De laatste onderzoeksresultaten en trauma in het nieuws.

Vind een therapeut

Vind een gecertificeerde TF-CBT therapeut bij je cliënt in de buurt.

© 2020 TF-CBT Netwerk NL